Unapređenje poslovnog ambijenta ključ za investicije

Bez autora
Dec 17 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije izjavio je danas na konferenciji "Ekonomist: Svet u 2016. godini" da će naredne godine biti unapređen poslovni ambijent u Srbiji, što će omogućiti i značajno veći broj investicija.On je u tom kontekstu istakao da u 2016. godini očekuje i veći rast u privatnom sektoru, kao i više kapitalnih projekata i investicija finansiranih iz privatnih izvora. Očekivanja su da će Srbija sledeće godine ući u prvih 40 zemalja na "Duing biznis" listi Svetske banke, što će generisati značajno veći privredni rast, a da će ova godina biti završena sa privrednim rastom od 0,9 odsto.

Unapređenje poslovnog ambijenta ključ za investicijePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji "Ekonomist: Svet u 2016. godini" da će naredne godine biti unapređen poslovni ambijent u Srbiji, što će omogućiti i značajno veći broj investicija.

Vučić je u tom kontekstu istakao da u 2016. godini očekuje i veći rast u privatnom sektoru, kao i više kapitalnih projekata i investicija finansiranih iz privatnih izvora.

On je, takođe, izrazio očekivanje da će Srbija sledeće godine ući u prvih 40 zemalja na "Duing biznis" listi Svetske banke, što će generisati značajno veći privredni rast, a da će ova godina biti završena sa privrednim rastom od 0,9 odsto.

Naredne godine taj rast bi trebalo da iznosi približno dva odsto, naveo je premijer i dodao da je Srbiji taj rast potreban, uz održavanje fiskalnog deficita na niskom nivou, ulaganje u infrastrukturne projekte i poboljšanje poslovnog ambijenta. Prema njegovim rečima, otvaranjem prvih poglavlja u pregovorima sa EU jasno je trasiran put Srbije, pri čemu to znači i mnogo više zadataka koje naša zemlja mora da obavi kako bi pokazala da je odgovornija nego ranije.

Vučić je ukazao na to da je za Srbiju, kao malu zemlju, važno da se prilagodi svetskim tokovima u privredi i novim naučnim i tehnološkim dostignućima. On je ujedno izneo uverenje da će u sledećoj godini biti uspešno nastavljene aktivnosti na poboljšanju poslovnog ambijenta, uz napomenu da Srbija ovu godinu završava sa 1,6 milijardi evra investicija.

Premijer je, podsećajući na to da je smanjen fiskalni deficit, naveo da bi u narednim godinama trebalo izbrisati ulogu države kao ključnog generatora, već napraviti ambijent koji će poboljšati uslove za poslovanje u našoj zemlji. Vučić je u skladu sa tim naglasio da je važno da se reše tri ključna problema, a koji se odnose na restrukturiranje 17 velikih preduzeća, nenaplative kredite i reformu javne uprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik